Forløb for udskolingen

Her kan du finde materiale, som du kan bruge direkte i din undervisning i udskolingen.

10-15 minutter

Verdensmåls-nipnap

Hent og print en humoristisk og dialogskabende nip nap, sæt eleverne sammen to og to og brug den til at igangsætte din undervisning.

Hent materialet

Hjørnequiz om Verdensmålene

Fælles-quiz i klassen om Verdensmålene.

Hent materialet

Prioriter dit verdensmål

Her vil eleverne styrke deres refleksions- og argumentationskompetencer ved at arbejde med verdensmålene. De lærer, bl.a. at man ser forskelligt på vigtigheden af de enkelte mål, og at de fleste mål kan relatere sig til hinanden.

Hent materialet

Konflikthåndteringshjulet

En plakat du kan printe ud eller downloade med forslag til hvordan elever kan håndtere konflikter + en kort guide til, hvordan du som underviser kan bruge konflikthåndteringshjulet - et værktøj, der illustrerer handlingsmuligheder og strategier for elever under en konflikt.

Hent materialet

1 lektion

Bæredygtig podcastvandring

Den interaktive podcastvandring inviterer dine elever på gåtur - de kommer motiveret hjem med drømme for en mere bæredygtig skole.

Du kan lytte med her og hente lærervejledningen.

Verdensmål på Spil

Print-selv-udgave af Verdensmål På Spil.

Find det her

En verden til fælles

Tag dine 7.-9. klasser med på en virtuel rejse til Tanzania og oplev klimaforandringer i et børneperspektiv. I får her et helt konkret eksempel på, hvorfor FN's 17 verdensmål er vigtige, og hvorfor det er vigtigt, at verden er fælles om at opfylde målene. Der er enkeltfaglige forløb til fagene dansk, engelsk, historie, samfundsfag og naturfagene (primært biologi). Materialet En verden til fælles med fokus på hvordan elever i Uganda oplever klimaforandringer.

Hent materialet

Drivhusbold

Temperaturen stiger og klimaet forandrer sig. I denne leg skal vi finde ud af, hvorfor temperaturen stiger ved at bruge os selv.

Hent materialet

“Min bedstemor og jeg”

Lad dine elever udforske, hvordan verden har forandret sig i de seneste årtier fra deres bedsteforældres tid til den tid, som vi lever i nu ved hjælp af sitet Gapminder.

Hent materialet til samfundsfag

Hent materialet til geografi

Glimt fra verden

Kom med rundt i verden i forskellige kortfilm. Med udgangspunkt i filmene skal eleverne dykke ned i relevante temaer, se på udvikling og håb og på baggrund heraf skabe et kreativt produkt – en filmplakat, der opsummerer filmens budskab grafisk.

Hent materialet

På jagt efter verdensmålene

Send eleverne ud på en skattejagt, hvor de samtidig lærer om FN's 17 verdensmål. Friluftsrådet har lavet tre quiz'er på appen Woop, som I kan bruge helt gratis. Jagten findes i en version til mellemtrinnet og en til udskolingen.

Hent materialet

Verdenstimen: De utålmodige

I podcasten Verdenstimen: De utålmodige ledes der i fem episoder efter svarene på, hvordan vi når Verdensmålene i tide. Hør hvordan en verdensmålambassadør, Connie Hedegaard og Katherine Richardson ser på udviklingen og håbet for fremtiden. Lyt til en episode af podcasten og lad eleverne fordybe sig et de problemstillinger der belyses, når de selv skal producere podcast.

Hent materialet

1 dag

En verden til fælles

Tag dine 7.-9. klasser med på en virtuel rejse til Tanzania og oplev klimaforandringer i et børneperspektiv. I får her et helt konkret eksempel på, hvorfor FN's 17 verdensmål er vigtige, og hvorfor det er vigtigt, at verden er fælles om at opfylde målene. Materialet kan bruges til en hel sammenhængende dag med faglige perspektiver til dansk, engelsk, historie, samfundsfag og naturfagene (primært biologi).  Materialet En verden til fælles med fokus på hvordan elever i Uganda oplever klimaforandringer.

Hent materialet

Grønne Verdensmålsture i lokalområdet

Tag dine elever med ud i skolens lokalområde og se på, hvordan forskellige projekter, aktiviteter, bymiljø, klimatilpasning mv. kan perspektiveres til verdensmålene. Den grønne tænketank CONCITO’s Klimaamambassade vil gerne hjælpe lærere med at finde relevante “stop” til turen.

Hent materialet

Docs fra Verden

Tag med på en rejse til en række forskellige udviklingslande. Med udgangspunkt i forskellige dokumentarfilm skal eleverne producere et debatindlæg, hvor de giver udtryk for deres holdninger til filmens temaer og bidrager til den konstruktive samfundsdebat om verdens udvikling.

Hent materialet

Den globale tøjkrise

Dyk ned i tøjets værdikæder og engager jeres elever i at kigge deres egne garderobe og forbrugsmønstre efter i sømmene. Undervisningsmaterialet “Den globale tøjkrise” er bygget op som et scenariedidaktisk ugeforløb, men kan også benyttes i mindre “bidder”. Materialet har et plug’n’play- format, som gør, at det kan bruges direkte i undervisningen og kræver minimal forberedelse.

Hent materialet

Let’s Act! – Lad os handle

Let’s act! er en gratis, interaktiv og fleksibel læringsplatform. Her kan elever lære om menneskerettigheder og verdensmål i deres eget tempo. Platformen inspirerer også elever til at handle og gøre vores planet et bedre sted at bo. Det er derfor vi kalder den “Let’s Act!”

Hent materialet