Nyheder

Hver dag går arbejdet med Verdensmålene fremad. Her finder du nyheder og historier om implementeringen af Verdensmålene i Danmark.

De seneste to år har Melanie Reuss fået hjælp af en jobkonsulent, og nu er hun tilbage på skolebænken. Foto: Skynesher on iStock

Skolebøger var Melanies Mount Everest, men så fik hun sin egen konsulent

Ligesom 43.000 andre danske unge var Melanie hverken i job eller uddannelse. Men med hjælp fra en jobkonsulent er nu hun tilbage på skolebænken – og snart kan tusindvis af andre…

Ny lov redder genbrugsguld fra skraldespanden

Det er blevet lettere for landets mange genbrugsstationer at lave bytteområder, så ting og sager kan få længere liv i danskernes hjem. Der er nemlig blevet rodet ud i genbrugsforvirring med…

Kontaktallergien kommer, fordi man ikke kan tåle det allergifremkaldende stof MI. Foto: miniseries on iStock.

En allergi-epidemi er slut

Hvert år blev mindst 1.000 danskere ramt af svær MI-allergi, men nu har den stigende kurve fået én over nakken – i hvert fald i Danmark og resten af Europa.

Æblerne er sikre, når myrerne er på patrulje. Privat foto.

Myremagi: Danske forskere baner vejen for giftfri frugt

Myrer bruges som dansk frugts frygtløse beskyttere. De er nemlig et effektivt, miljøvenligt alternativ til den sprøjtegift, der ellers beklæder halvdelen af al dansk frugt.

Gravmaskiner har været i gang i Hedensted Kommune for at lave Skjold Å slå sine naturlige folder. Foto: Naturstyrelsen

Vildt og vådt i Hedensted: Nu bugter åen sig igen

Et stykke jord syd for Horsens, der tidligere blev brugt til landbrug, er blevet gjort våd. Det binder CO2, og så kan flere planter og dyr få lov til at boltre sig.

Mere end halvdelen af de danske børn og unge synes, at det er nemt at sortere plastaffald. Foto: Masseeksperiment

Plastic (not so) fantastic: 30.000 børn og unge tager skraldet i verdens største eleveksperiment

Størstedelen af de danske børn og unge finder det nemt at sortere plastikaffald, viser Masseeksperiment 2024. Forskerne skal nu bruge elevernes indsamlede data til at gøre både…

Et af forslagene fra Klimaambassadørerne er, at der skal være mindre plads til bilerne og mere plads til cyklerne. Foto: carstenbrandt, iStock

Bilfri byer og flere planter på tallerkenerne: Unge københavnere vil vise vejen til en klimavenlig by

30 københavnske unge er nyuddannede som Klimaambassadører i Københavns Kommune. De er kommet med seks konkrete forslag til, hvordan hovedstaden bliver en mere klimavenlig by.…

Eleverne i 1. og 2. klasse har skiftet madpakkerne ud med skolemad på Taastrup Realskole. Foto: Anna Gudmann Hansen

Skolemad: Alle taler om det, men på 12 skoler er de allerede i gang

Et stort millionbeløb er sat af til skolemad på Finansloven 2025 – men med projektet Generation Sunde Børn er man allerede i fuld gang med at servere frokost på 12 forskellige skoler.…

Sigurd Seindal Krabbe og Lise Coermann Nygaard er danske FN-ungdomsdelegater for miljø og klima. De skriver om deres tanker og arbejde for Verdens Bedste Nyheder. Collage: Eva Søe Olsen

Gæsteblog: På FN-topmøderne kolliderede kortsigtede interesser med planetære behov: Kan vi sikre de fremtidige generationer mod os selv?

Skuffende FN-forhandlinger om først biodiversitet, så klima og derefter plastik-tsunamien ramte hinanden som dominobrikker. Men det globale samarbejde havde også lyspunkter, som…

Randers Kommune køber grønnere ind. Foto: 
Randers Kommune, Christian Sloth Olesen

Ud med turbokyllinger og flytransport: Når kommuner ændrer indkøbsvaner, puster det liv i klimaet

Offentlige indkøb er en stor klimasynder, men Randers Kommune har fundet nye bæredygtige løsninger, der virker. Kommuner og virksomheder landet over kan nemt følge samme opskrift…

Vis mere