Spred budskabet på sociale medier #DerErHåb

Materialet 'Der er håb' er udviklet af Leg med IT.

I avisen fra Verdens Bedste Nyheder har I læst om, hvordan der mange steder i verden sker en positiv udvikling. Artiklerne viser eksempler på, at det er muligt at nå de 17 Verdensmål, hvis vi alle arbejder sammen. Hvis vi hver især gør, hvad vi kan for at skabe de forandringer, som det kræver af os.

Artiklerne i avisen viser, at FN’s 17 Verdensmål bliver taget alvorligt. Vi har taget  hul på Verdensmålenes årti. Der er nu blot 10 år til 2030, hvor den ambitiøse plan skal være opfyldt.

Håbet er tydeligt i avisen. Og nu skal I sætte fokus på håb ved at skabe opmærksomhed på verdens udvikling og FN’s Verdensmål på de sociale medier.

I skal formidle jeres drømme og perspektiver. Opslag og stories der kan berette om muligheder og være med til at sprede håb og drømme for vores fælles fremtid.

#DerErHåb er i centrum for arbejdet med denne opgave.

Selvom I ikke selv er aktive på de sociale medier, kan I sagtens arbejde med projektet her.

Brug ophæng på skolen eller gå sammen med andre der har en profil på Instagram, Facebook, Twitter, TikTok, Snapchat eller Pinterest.

FORBEREDELSE

I arbejdet med denne opgave skal der være fokus på synlighed på de sociale medier.

I dag bruger flere og flere mennesker de sociale medier til at blive inspireret af andres liv og trends. De bruger de sociale medier til at inspirere andre og udbrede nye trends.

Alle aldersgrupper er til stede på de sociale medier, og virksomheder bruger de forskellige platforme til at udbrede kendskabet til deres produkter.

Som virksomhed bliver man nødt til at befinde sig der, hvor kunderne er.
Med brugen af de sociale medier er der en potentiel chance for at nå ud til rigtig mange mennesker, og mange unge drømmer om at gå viralt på deres yndlingsplatform.

Til arbejdet med #DerErHåb vil I måske få brug for at lave videoer eller andet kreativt materiale til jeres content som posts, stories, blogs, vlogs med mere.

Se eventuelt et eller flere af disse forløb:

Forløbene henviser til forskellige digitale værktøjer, I kan bruge til at lave jeres content.

Her er et overblik over værktøjerne:

Videoredigering: Wevideo på Skoletube Se vejledninger

Billedredigering: Photopea på Skoletube Se vejledninger

Tegneserier: Pixton på Skoletube Se vejledninger

Stop Motion: Stop Motion Studio på skoletube Se vejledninger

Musik og lydeffekter: Findthetune på Skoletube Se vejledninger

Plakater og infografik: Easelly på Skoletube Se vejledninger