Ny undersøgelse: 9 ud af 10 danskere bekymrer sig om havet og dets liv
En ny Megafon-undersøgelse for WWF Verdensnaturfonden kaster lys over danskernes forhold til havets liv.
Mange danskere bekymrer sig om havlivet. Rigtigt mange endda. Faktisk hele 89 pct. ifølge en ny undersøgelse, som analyseinstituttet Megafon har foretaget på vegne af WWF Verdensnaturfonden.
56 procent af de adspurgte svarer, at de er helt enige i, at de bekymrer sig for, at vi mennesker forringer havnaturen. 33 procent svarer, at de er overvejende enige i samme udsagn. Kun tre procent er helt uenige eller overvejende uenige, skriver WWF i en ny pressemeddelelse.
Tallene glæder overordnet Øksnebjerg, generalsekretær i WWF:
”Danskerne bekymrer sig om havet, og det har de god grund til. Undersøgelsen vidner samtidig om, at danskerne nærer en stor kærlighed til havet. Med kærligheden følger også en vilje til at forandre og handle. Det er lige præcis det, vi har brug for, hvis vi fortsat skal nyde godt af al vores fantastiske blå natur, som desværre har det historisk dårligt,” udtaler generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden Bo Øksnebjerg.
Bekymringen for havet er med god grund. Syv ud af otte såkaldt prioriterede naturtyper i havet er i ”stærkt ugunstig tilstand”. En række fiskebestande er gået massivt tilbage. For eksempel er der i dag 90 procent færre torsk i Kattegat end i 1990, mens ålen er kritisk truet og i stor risiko for helt at forsvinde, skriver WWF.