Køerne ud af køkkenet på danske uddannelses-steder

Flere danske studiesteder har smidt oksekødet på porten. Det sker for at slå ind på en grønnere kurs.

Hvis du er studerende og har trang til spaghetti med kødsovs, så er der både en god og en dårlig nyhed til dig.

Den dårlige nyhed er, at det er slut med at servere oksekød på flere af landet uddannelsessteder. De har nemlig besluttet, at de vil have køerne ud af kødgryderne.

Det skriver Ritzau på baggrund af serviceleverandøren Compass Group, der har ført kampagne for at slette oksekødet fra menuen.

Omvendt er den gode nyhed, at det giver en kæmpe klimagevinst at droppe oksekødet. Også, selvom oksen bliver erstattet med andre slags kød, som for eksempel gris eller især kylling.

Det bedste for klimaet ville være helt at undgå kød, men hvis det endelig skal være, bør det være køerne, der slipper for at stå for skud.

Det skyldes, at oksekød er ekstraordinært klimaskadeligt i forhold til de fleste andre kødtyper. Faktisk kommer hele 55 procent af CO2- udslippet fra danskernes mad fra netop oksekødet.

Indtil videre har de studerende taget godt imod ændringen. Et af stederne, der siger nej tak til oksekød, er Københavns Professionshøjskole.

”Vi oplever, at der er stor opbakning til det. Der vil altid være nogle, som er utilfredse, men grundlæggende er der opbakning - både fra vores studerende og medarbejdere,” siger ressourcedirektør Søren Erichsen til Ritzau.

Udover Københavns Professionshøjskole er også Syddansk Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Roskilde Festival Højskole, SOSU Esbjerg og Randers Social- og Sundhedsskole med på listen over uddannelsessteder med kvægfri kantine.