Nu er Uddannelse for Bæredygtig Udvikling, UBU, kommet på finansloven – Hurra!

Regeringen har nu markeret vigtigheden af at forberede børn og unge på at skabe en bæredygtig fremtid. 'Uddannelse for Bæredygtig Udvikling' (UBU) er nemlig kommet på finansloven. 

Det er vigtigt, at uddannelser og skoler klæder børn og unge på til at deltage i opbygningen af en bæredygtig fremtid. Det har også regeringen nu sat en fed streg under, da Uddannelse for Bæredygtig Udvikling (UBU) er kommet på finansloven.

Det er sket takket være Alternativet og Christina Olumeko, Alternativets finansordfører, som kæmpede forslaget igennem.

“Det har været vigtigt for Alternativet, at vi med finansloven tager nogle skridt væk fra en fossil fortid og ind i en bæredygtig fremtid,” siger Christina Olumeko.

“Derfor er vi glade for, at vi investerer i bæredygtige uddannelser i finansloven. Det vil sige, at vores børn og unge bliver klædt på til at tage del i en bæredygtig fremtid”.

”Historisk dag”: Samlet plan for bæredygtig uddannelse på skoleskemaet nu skudt i gang Læs også
Udgivet

”Historisk dag”: Samlet plan for bæredygtig uddannelse på skoleskemaet nu skudt i gang

Mange danske uddannelsesinstitutioner er allerede godt i gang med at undervise bæredygtigt, men…

UBU spiller en afgørende rolle i at gøre opmærksom på betydningen af at forberede næste generation til at tage del i skabelsen af en miljøvenlig og socialt ansvarlig verden. Sammen med Alternativet har UBU selv kæmpet for, at de nu får en million kroner årligt til sekretariatet i perioden 2024-2027.

I finansloven står der, "Der er enighed om at yde driftstilskud til sekretariatet for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling (UBU) med henblik på at understøtte uddannelsespartnerskabernes arbejde med bæredygtig udvikling. Der afsættes 1 mio. kr. årligt i perioden 2024-2027 til formålet."

Partnerskaberne til UBU, som tæller otte partnerskaber med 80 organisationer, arbejder på at fremme UBU, både i forhold til indhold i undervisning, drift og samarbejde med det omkringligende samfund.

Ny rapport gentænker hele uddannelsessystemet i grøn retning: ”Noget af det mest håbefulde, jeg har været med til” Læs også
Udgivet

Ny rapport gentænker hele uddannelsessystemet i grøn retning: ”Noget af det mest håbefulde, jeg har været med til”

Bæredygtighed skal tænkes ind i alle niveauer af samfundet, hvis vi skal i mål med den grønne omstilling…

Grøn efteruddannelse

At UBU nu er på finansloven vil konkret betyde, for eksempel, at grønne efteruddannelser og undervisningsforløb bliver en realitet i danske gymnasier.

En pulje til grøn efteruddannelse og undervisningsforløb er nemlig oprettet til gymnasiale uddannelser. Der afsættes hertil 11 mio. kr. i 2024 og 15 mio. kr. i 2025.

Det har, ifølge Concito, længe været efterspurgt blandt underviserne selv, som gerne vil kunne levere undervisning i bæredygtighed.

Medvind

Signe Tolstrup Mathiasen, som er UBU-koordinator, fortæller, at det er rart at få politisk opbakning:

“Det føles som vind i ryggen det her”.

Signe Tolstrup Mathiasen har selv haft UBU højt på dagsordenen i mange år, “men det her viser bare, at det også er kommet højt op på den politiske dagsorden,” siger hun.

“UBU vil gå fra tanke til handling nu,” siger Signe Tolstrup Mathiasen. “Nu vil vi få tid til det, vi rent faktisk ønsker at gøre”.

“Jeg havde ikke for nogle år siden forestillet mig, at vi ville være på finansloven nu, det er faktisk surrealistisk,” forklarer Signe Tolstrup Mathiasen.

Handleplan for en grøn uddannelse er landet: "Det her viser, hvad demokrati kan" Læs også
Udgivet

Handleplan for en grøn uddannelse er landet: "Det her viser, hvad demokrati kan"

En handleplan skal gøre uddannelsessektoren mere bæredygtig. Verdens Bedste Nyheder var med ude,…